هرآنچه درباره ملک بازداشتی لازم است بدانید

با مفهوم و معنای ملک بازداشتی آشنا هستید؟ در این مقاله قصد داریم ملک بازداشتی را بررسی کنیم و تمام آنچه لازم است در این خصوص بدانید را بیان کنیم. پس برای آشنا شدن با ملک بازداشتی تا انتهای این مطالب با ما همراه باشید. ملک بازداشتی ملکی است که به جهات قانونی توقیف شده و انجام معامله نسبت به آن ممنوع است. ممکن است شما  قصد فروش ملک بازداشتی و یا قصد خرید ملک بازداشتی را داشته باشید. یا از افرادی باشید که ملکی را خریداری کرده و بعد متوجه شده اید ملک توقیف شده است.

یا ممکن است ملکی به نفع شما بازداشت شده باشد و بعد متوجه شوید که مالک قصد فروش آن را دارد. در هر صورت شما در ابتدا نیاز دارید بدانید املاک بازداشتی به چه معنا هستند.

 

بیش تر بخوانید:

نکات قابل توجه هنگام خرید زمین

 

بازداشت ملک یعنی چه؟

بازداشت یا همان توقیف ملک یعنی مقام قضایی به دلایل قانونی، دستور جلوگیری از نقل و انتقال مالی را صادر می نماید. به این ترتیب با وجود آن که شخص همچنان مالک مال تلقی می شود، اما اختیار نقل و انتقال ملک از او سلب می شود.

ملک بازداشتی

 

ملک بازداشتی چیست؟

املاک بازداشتی به املاکی گفته می شود که خرید و فروش آن‌ها به دستور مقامات قضایی ممکن نیست. به خریداران توصیه می شود قبل اقدام به انعقاد قرارداد، به یک دفتر اسناد رسمی مراجعه و در خواست استعلام نمایند. سپس در صورت نبود مانع قانونی، به معامله ملک اقدام کنند. چرا که مشخصات املاک بازداشتی در دفتر مخصوصی در اداره ثبت اسناد موجود است و زمانی که استعلام ثبتی توسط دفتر اسناد رسمی صورت گیرد، بازداشتی بودن ملک مشخص می‌شود.

 

انواع بازداشت ملک:

دلیل بازداشت ملک اهمیت بسیار زیادی دارد. چرا که مدت زمان بازداشت ملک، بر اساس دلیل بازداشت مشخص خواهد شد. در واقع بازداشت املاک با توجه به دلیل اجرای حکم، به دو نوع موقت و دائم تقسیم می شود.

 

بازداشت موقت ملک:

گاهی املاک به دستور مقامات قضایی تا صدور حکم نهایی به صورت موقت بازداشت می شود. برای مثال املاکی که بابت ضمانت و کفالت از سوی مالک به مرجع قضایی معرفی می‌شود تا دادگاه به طور موقت شخصی را آزاد کند یا توقیف کردن ملک به عنوان تامین خواسته. در این نوع از بازداشت، املاک به صورت موقت در اختیار مراجع قضایی قرار گرفته و پس از تشکیل جلسات دادگاه و صدور حکم، در صورت رفع موارد قضایی ملک مورد نظر آزاد خواهد شد. از جمله مواردی که املاک به صورت موقت بازداشت می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- وثیقه قرار دادن ملک برای آزادی فرد محکوم برای مدتی زمان مشخص
2- توقیف ملک به منظور اطمینان از پرداخت بدهی توسط مالک (تامین خواسته)
3- وثیقه قرار دادن ملک برای ضمانت افراد

 

بازداشت دائم ملک:

در موارد بازداشت دائمی، ملک به طور کامل از اختیار و مالکیت مالک خارج شده و به نفع دولت مصادره می شود و بعد از طی مراحل قانونی، جزو اموال دولتی محسوب می گردد. این نوع املاک به سبب تخلف صورت گرفته در ملک یا نحوه به دست آوردن آن توسط دولت توقیف می شوند. این املاک حتی پس از تشکیل دادگاه و صدور حکم، به نفع دولت به فروش رسیده و تمامی مزایای حاصله عاید دولت می گردد. مانند ملکی که محل تولید مشروبات الکلی بوده یا ملکی که از طریق پولشویی خریداری شده است. نکته ی مهم این است که تا پیش از تعیین تکلیف این املاک، هر نوع معامله اعم از خرید و فروش نسبت به آنها، باطل و غیر قانونی است.

ملک بازداشتی

چگونه املاک ثبت شده را بازداشت کنیم؟

یکی از مهم ترین موضوعات در خرید ملک بازداشتی این است که رویه عملی بازداشت ملک را بدانیم. با انجام ۸ مرحله ی زیر، املاکی که در اجرای ماده ی ۲۲ قانون ثبت، ثبت گردیده است، بازداشت می شوند:

  1. وصول دستور بازداشت از مراجع صلاحیت دار به اداره ثبت محل
  2. دستور ثبت نامه در دفتر اندیکاتور و ارجاع به دفتر املاک بازداشتی به وسیله مسئول اداره
  3. ارسال به بایگانی جهت ضمیمه نمودن پرونده و تحویل به دفتر املاک بازداشتی
  4. بررسی و تهیه نامه بازداشت ملک بوسیله متصدی دفتر بازداشتی پس از احراز مالکیت
  5. ثبت مراتب بازداشت در دفتر املاک و دفتر بازداشتی و اخبار در پیش نویس سند مالکیت و اصل سند در صورت ارائه سند و ممهور نمودن پیش نویس به مهر بازداشت
  6. امضاء نامه بازداشت ملک و ثبت دفتر املاک و دفتر بازداشتی توسط مسئول مربوطه
  7. صدور نامه بازداشت ملک از دفتر اندیکاتور
  8. ارسال نامه همراه با سند به مرجع مربوطه

ملک بازداشتی 4

روش بازداشت املاک ثبت نشده چگونه است؟

املاک ثبت نشده، املاکی هستند که سند مالکیت ندارند و به آنها املاک جاری نیز گفته می شود. روش بازداشت این املاک نیز در مراحل زیر خلاصه می شود:

  • وصول دستور بازداشت از مراجع صلاحیت دار به ثبت محل.
  • دستور ثبت نامه در دفتر اندیکاتور و ارجاع به دفتر املاک بازداشتی بوسیله مسئول اداره.
  • ارسال به بایگانی جهت ضمیمه نمودن پرونده و تحویل به دفتر املاک بازداشتی.
  • بررسی و تهیه نامه بازداشت ملک بوسیله متصدی دفتر بازداشتی پس از احراز مالکیت.
  • امضاء نامه بازداشت ملک توسط مسئول اداره.
  • صدور نامه بازداشت ملک از دفتر اندیکاتور.
  • ارسال نامه به مرجع مربوطه

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *