استفاده از سند به عنوان وثیقه در زمان های گذشته نیز کاربرد فراوانی داشته است. به این معنا که با سند مالکیت به اثبات میرسد و میتوانید در مواردی مانند دریافت تسهیلات بانکی و ضمانت جهت آزادی مشروط زندانی و … از آن استفاده کنید.
در مواقعی که فرد خود سند جهت ارائه نداشته باشد میتواند از اجاره دهندگان سند مورد نیاز خود را اجاره بگیرد و برای اجاره قرداد هایی مانند قرارداد اجاره سند تنظیم میشود. این قراردادها نکات مهمی را باید رعایت کنند.
سند چیست؟
در زمان برده داری استفاده از سند مرسوم بوده است و برده داران جهت اثبات مالکیت برده ها از برگه هایی موسوم به سند استفاده میکردند.
در صورت خرید و فروش برده ای سندی دست نویس بین خودشان تنظیم میکردند و یا در صورت فروش زمین بین مالک جدید و مالم قدیمی سندی دست نویس تنظیم میشد و از تاریخ درج شده مالکیت آن با فرد دوم محسوب میشد.
اعتبار زیاد سند فقط مخصوص گذشته نیست و امروزه نیز سندها دارای اعتبار و ارزش بالایی هستند و بسیار کاربردهای مختلفی دارند. در حال حاضر و در عصر نوین اسناد همچنان اعتبار خود را حفظ کرده اند و مردم برای انجام مبادلات کالایی و مالی خود ناگزیر به امضای اسناد مختلف هستند
سند ها به دو دسته سند رسمی و سند عادی تقسیم بندی میشوند که برای مشاهده تفاوت های آنها میتوانید به لینک زیر مراجعه کنید
تعاریف سند عادی و رسمی و تفاوت آنها باهم
سند اجاره ای
همانطور که گفتیم سندها کاربردهای زیادی دارند از جمله اینکه میتوانند به عنوان وثیقه و ضامن کاربرد داشته باشد. در دادگاه ها، دادسراها و جهت آزادی زندانی ها از سند به عنوان وثیقه استفاده میکنند و در بانک ها جهت دریافت بانک و یا سرمایه آزاد به عنوان وثیقه و ضامن از سند ها استفاده میکنند.
این امری بسیار واضح و مشخص است ولی اگر شما سند نداشته باشید آیا بازهم میتوانید از این امکانات بهره ببرید؟
برخی از افراد تصور میکنند بدون داشتن سند نه میتوانند زندانی خود آزاد کنند و نه میتوانند از تسهیلات بانکی استفاده کنند ولی کاملا در اشتباه هستند.
افرادی هستند که با اجاره دادن سندهای خود مشکلات شما را حل میکنند.
قوانین اجاره سند
اجاره یا اجاره سند یکی از متداول ترین قرار دادهایی می باشد که در کشور ایران انجام می شود. این مورد رو هم باید ذکر نمود که هر چند در قانون مدنی ایران که به عنوان قانون عام و کلی و قانون روابط موجر و مستأجر تحت عنوان قانون خاص، از مهمترین قوانین حاکم بر قرار دادهای اجاره ای می باشند.
بعضی از اشخاص، آگاهی و اطلاع زیادی از این قوانین ندارند و همین موضوع سب می شود تا بعضی مواقع در تنظیم و نگارش این گونه از قرارداد سند اجاره ای مثل اجاره سند و اجاره خانه با مشکل مواجه شوند.
این گونه از قرار دادهایی که در دفاتر اسناد رسمی کشور تنظیم، نگارش و به ثبت رسیده باشند، قرارداد رسمی تلقی می شوند.
سایر قراردادهای اجاره ای مانند قرارداد اجاره سند، از قبیل قراردادهایی که در آژانس های معاملات املاک و با استفاده از فرم های چاپ شده توسط اتحادیه تنظیم و نگارش گردند ، قرارداد های عادی محسوب می گردند.
نکات مهم در تنظیم قرارداد اجاره سند
قرارداد اجاره سند نیز مانند تمام قرارداد های اجاره ای دارای نکات مهم می باشد. در ادامه به برخی از این نکات می پردازیم.
نکته اول: مدت زمان اجاره باید قید شود
نکته دوم: اجاره نامه حتما در دو نسخه تنظیم گردد
نکته سوم: امضای دو طرف معامله یعنی موجر و مستاجر همراه با دو شاهد در اجارخ نامه وجود داشته باشد.
مهمترین و کلیدی ترین موردی که می بایست در تنظیم قراردادهای اجاره مورد توجه قرار داده شود، قید نمودن مدت زمان اجاره سند ملکی مورد نظر جهت اجاره یا اجاره سند در قرارداد می باشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نمونه قرارداد اجاره سند به لینک زیر مراجعه کتید:
نمونه قرارداد اجاره سند
تعیین مقدار وجه التزام، این خسارات ها را جبران مینماید. علاوه بر وجود چنین شرطی در قرارداد اجاره سند، تخلف از شروط قرارداد را برای متخلف بسیار پرهزینه می نماید و در نتیجه درصد بروز تخلف را بسیار کاهش میدهد.
تخلف از بعضی از شروط قرارداد،این امکان را ایجاد می کند که برای طرف مقابل، حق فسخ ایجاد نماید. ولی اینگونه از حق فسخ، با توجه به طولانی بودن پروسه رسیدگی قضایی، در اکثر موارد جهت پیشگیری از تخلف یا جبران ضرر کافی نمی باشد.
همچنین توجه کنید که اگر هر کدام از طرفین قرارداد از جانب فردی دیگر و به عنوان وکیل او قرارداد را امضا نماید می بایست حتماً وکالت نامه مطالبه گردد و بعد از بررسی کامل و دقیق، تصویر آن وکالت نامه ضمیمه قرارداد گردد
مجموعه اعتبارپرداز با داشتن کارشناسان مجرب و رزومه خوب و موفق در زمینه احاره سند به شما این اطمینان را میدهد که به بهترین شکل ممکن تا انتها مسیر همراه شما خواهد بود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص سند اجاره ای و جدیدترین شرایط دریافت وام و تسهیلات با شماره های ۰۹۱۹۸۸۱۹۳۱۳ و ۰۲۱۶۶۰۵۳۵۴۱ تماس بگیرید.